Agility

Op 08-08-2021 behaalde Pepin Marajuyo

bij KC Assen de 1e plaats tijdens de jumping.

Pepin Marajuyo over de hoogtesprong
Pepin Marajuyo door de paaltjes

Agility Pandour op 03-04-2020


Kerst-Trainingswedstrijd Agility te Zuidwolde op 22-12-2019

Hoofdrolspelers: Fylas (Feytze), Pepin (Bjuster), Pandour (Sem) en Power (Hero) Marajuyo
Handlers: Willy van der Zee, Freddy Fliers en Sebastiaan Brandenburg
Cameravrouw: Fleur
Ondersteunende crew: Minze, Sandra en Rolien
Keurmeester: Gert Meerholz
Ringmeester: Anja v.d. Wurff en Lilo Smit
Tijdwaarnemig: Stephan Nijdam , Berry ten Caat, Stoffer Otten Schrijver en Edith te Strake
Secretariaat: Bianca Jansen

Op zondag 22 december gingen we met volle moed en heel veel zin naar Zuidwolde om, voor Sem, Bjuster en Hero hun 1e Agility wedstrijd, mee te doen aan de wedstrijd.
Onze Personal Trainster Willy was er ook met Feytze en Bjuster en heeft ons gedurende de dag tips en tricks aangereikt, hoe we het best het parcours konden gaan doen.

09:00 uur: Bij de Open Large vast parcours 1. Willy mocht met Feytze van ons de aftrap doen.
Feytze had een 6e plek bemachtigd in een tijd van 39,12 sec. Qua tijd zonder straf zou dit de 2e tijd zijn geweest.

11:00 uur: Bij de Debutanten Groot vast parcours 1 mochten de broers, wat voor alle 3 de 1e wedstrijd was, van start gaan en hoe …….
Eerst ging Bjuster. Dat leek mooi te gaan maar hij maakte een fout en kreeg een disk.
Hero kwam daarna en die vond het allemaal wel heel erg leuk en maakte er een eigen parcours van, lekker laten gaan, maar natuurlijk ook een disk.
Onze hoop was toen op Sem gevestigd om onze eer hoog te houden en het leek heel goed te gaan, maar hij vond blijkbaar dat hij solidair moest zijn met zijn broers en maakte een fout en kreeg ook een disk. Dit was helaas de schuld van Freddy, want hij stuurde hem naar de verkeerde hindernis, dus ook een disk.

12:35 uur: Bij de Open Large jumping was het weer de beurt aan Feytze. Met een keurige 5e plek en een tijd van 32,97 sec. maakte Feytze een prachtige ronde. Dit was ook de 5e snelste tijd in dit geval.

14:10 uur: Debutanten Groot jumping. De 3 musketiers mochten weer . . . . . . .
Bjuster ging als een speer en bemachtigd een nette 2e plek. Het scheelde 0,1 sec met de 1e tijd. Bjuster’s tijd was 21,62 sec.
Hero kon zich nu beheersen, volgde de instructies goed op en eindigde op een mooie 10e plek in een tijd van 31,16 sec. (dit was een 9e tijd).
Sem dacht bij de start “Ik ga effe buurten” en verliet de ring en kwam daarna weer naar Freddy toe. Helaas heb je dan al een disk te pakken. Maar Sem en Freddy gingen alsnog gewoon het parcours doen en dat ging geweldig. Dit beloofd voor de toekomst zeker wat.

15:25 uur: Open Large spel. Het is weer de beurt aan Feytze, die ging als een komeet over de hindernissen en tikte helaas een paar balkjes aan. Hierdoor kwam hij op de 8e plek terwijl hij de 5e tijd gelopen had. Zijn tijd was 36,89 sec.

16:45 uur: Debutanten Groot spel.
Na een lange dag mogen de broers zich nog 1x bewijzen.
Bjuster start en vliegt over het parcours heen. Filmen is lastig door zijn snelheid. Door zijn enthousiasme tikte Bjuster 1 latje aan. Hij liep een 3e tijd in 25,46 sec., maar eindigde uiteindelijk op een mooie 10e plek.
Hero ging van start, was er goed bij, liep het parcours mooi en liep een 14e tijd, maar door een balkje eindigde Hero op een mooie 15e plek in een tijd van 38,74 sec.
Als laatste van dit trio startte Sem. Ook Sem liep een geweldig parcours en liep hem in een 13e tijd en dit werd ook zijn plaats in een tijd van 36,58 sec.

Wij hebben enorm genoten van deze dag en danken onze crew die er de hele dag bij was voor morele steun en gezelligheid en onze cameravrouw voor alle filmpjes.

Speciale dank gaat uit naar Willy die ons (Sem en Hero maar ook Freddy en mijzelf ) in een paar maanden tijd klaar heeft gestoomd om dit te kunnen doen met toch wel nette resultaten. Sem heeft dit zelf klaar gespeeld in 1 keer Cursus bij vereniging en 2 keer een super spoedcursus van Willy.

De intentie is om ermee verder te gaan, dus jullie zullen vast en zeker meer van ons gaan horen. En als er meer liefhebbers of twijfelaars zijn, gewoon meedoen! Het is leuk voor de hond, maar net zo leuk voor jezelf.

Groeten, Willy (Feytze, Bjuster), Freddy (Sem), Sebastiaan (Hero).