Strandwandeling 2020

Klik op de link voor een Fotografisch overzicht

Vanaf 10:00 uur kwamen de eersten het parkeerterrein op. Al gauw zag het zwart van de honden met een enkele andere kleur erbij om het geheel toch kleur te geven.

Dit jaar waren we met 44 honden en vele belangstellenden voor de 26e Nieuwjaars Strandwandeling.

Nadat we elkaar de beste wensen hadden gewenst en elkaar effe gesproken te hebben, namen Maryke en Willem het woord en gaven ons wat instructies voor straks op het strand.

En daar gingen we op naar het strand, de honden haast niet te houden. Eenmaal op het strand kregen we het sein van Maryke dat we de honden los konden maken en daar ging het hele spul als een dolle achter elkaar aan, het water in en lekker ravotten.

Helaas waren er 2 kornuiten die zoiets hadden van “kijken wie er het sterkst is”. Willem moest hierbij tussenbeide komen en kreeg een paar wondjes aan zijn handen. Blijven toch scherp die tanden.
Gelukkig bleef het daarbij en op af en toe wat gegrom en gegrauw na speelden en ravotten alle honden leuk samen.

Onderweg kregen de honden wat uitdagingen te verwerken, fietsers, lopers en andere honden. Dit ging eigenlijk best wel goed. De honden waren ook te druk met elkaar, maar we hadden toch nog 1 luchtacrobaat die volgens mij het liedje had gehoord van “Spring maar achterop mijn fiets.” Alleen was dit een All Terrain Bike en die hebben geen bagagedrager, dus dat werd hem toch niet.

Op de terugweg kwamen we net als vorig jaar een groep tegen met allemaal New Foundlanders. Beide groepen lieten elkaar met rust en we konden zonder gedoe elkaar passeren.

Vlak voordat we het strand verlieten gingen wij van het P3-nest met elkaar op de foto. Van het nest ontbraken 3 honden, waarvan 2 i.v.m. ziekte in de familie.

Na de wandeling gingen de meesten nog even wat drinken en eten in restaurant BEACH WEST. Nog even met elkaar wat nagebabbeld en tussen 14:30 en 14:45 uur gingen we allen naar huis toe.
Het was weer een enorm gezellige en leuke dag, zeker met al de honden die geweldig met elkaar omgaan.

Maryke en Willem, wederom bedankt voor het organiseren van deze wandeling en tot gauw weer.
(P.S. er zijn nog veel meer foto’s gemaakt en die komen op de website van MARAJUYO.)

Geschreven door Sebastiaan Brandenburg